1 краставица
глава червен лук
2-3 стръка пресен магданоз
1-2 печени чушки
2 сварени яйца
100 г сирене
4-5 броя листа от айсберг
зехтин и сол на вкус
Като цяло плънката за листата от айсберг е по ваш избор. Варианти има много - с гъби, с царевица, с руска или с млечна салати и т.н. Аз съм се спряла на обикновена салата от домати, краставици, печени чушки, лук, пресен магданоз и сирене. Измиваме, подсушаваме и нарязваме на ситно доматите, краставицата и чушките. Слагаме в купа. Добавяме наситнен лук, магданоз и подправяме на вкус със сол и зехтин. Леко разбъркваме. Настъргваме сиренето на ситно ренде. Листата от айсберга измиваме, подсушаваме и слагаме върху дъска.
От готовата салата слагаме върху едно листо и свиваме на сарма, като подпъхваме добре краищата. По същия начин правим и останалите - броят варира според желаното количество. Украсяваме с нарязани сварени яйца. Сервират се веднага, но може да се увият във фолио и да се поднесат по-късно.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност