Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За бисквитения блат:
200 г чаени бисквити с какао
50 г млечен шоколад
20 г какао (по желание)
50 г масло

За плънката:
300 мл течна сладкарска сметана
200 г бял шоколад
150 г кокосови стърготини
1 с.л. масло
200 г пюре от пресни плодове - по желание (ягоди, малини, боровинки или др.)

За шоколадовия ганаш:
150 мл сладкарска течна сметана
150 г шоколад (черен, млечен или комбинация от двата)
1 с.л. масло

Бисквитите се смилат в блендер, заедно с шоколада, докато станат на трохи. Към тях се прибавя какаото и разтопеното масло. Сместа се изсипва в тава (около 24 см диаметър), покрита с хартия за печене. Разстила се, като се оформя борд с височина 1-2 пръста. Запича се в загрята на 190 градуса фурна за около 10 минути.

В тенджера се изсипва 300 мл сметана и се загрява на котлона. Преди да заври, се прибавя начупеният на парчета бял шоколад. Маха се от котлона и се бърка до пълното разтопяване на шоколада. Добавя се маслото и след като се поеме изцяло, се изсипват кокосовите стърготини. Сместа се изсипва върху блата и се заглажда. Оставя се да се охлади.

След като е изстинала плънката, се намазва с пюре от пресни пасирани плодове. Изброените плодове са най-подходящи, тъй като са леко тръпчиви и са приятен контраст на шоколадовите плънка и заливка.

За шоколадовия ганаш - 150 мл сметана се загряват и преди кипването се прибавя начупеният шоколад, а след като се разтопи, се слага и маслото. Оставя се да изстине за няколко минути и се излива върху тарта.

Десертът се прибира в хладилник. При сервиране се разрязва, докато тартът е студен, като може да се остави да отпусне малко преди поднасяне.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче