Бананови палачинки

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
30 минути
от: Maria Nikolovaна 26.09.2016г.

Продукти

2 яйца
1.5 бананa
1 щ. бакпулвер

По желание:
1 пак. ванилия
масло (за намазване на тигана)

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с телена бъркалка или вилица. Прибавя се бакпулверът ( и ванилия по желание) и отново се разбърква. В друга купа бананите се намачкват с вилица. Не трябва да стават на пюре, нека останат малки парченца в сместа. Към бананите се прибавят яйцата и отново се разбърква. Тиган с незалепващо покритие се слага на котлона и след като се нагорещи, котлона се намалява на средна степен. Слага се само по една супена лъжица от сместа, за да се обръщат лесно палачинките. Когато се запекат от едната страна, с помощта на шпатула се обръщат на другата. Може да намажете тигана с малко масло. Палачинките се изпичат много бързо, необходими са 1-2 минутки от всяка страна. Поднесете още топли, заляти с мед или гарнирани с пресни плодове. А ако не държите да са диетични и искате да се поглезите, сложете топка сладолед.

Коментари