Ягодова йогурт торта

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
240 минути
от: Maria Nikolovaна 26.09.2016г.

Продукти

За бисквитения блат:
200 г бисквити „Закуска“
100 г краве масло
2 с.л. мед

За крема:
500 г кисело мляко
300 г ягоди
7 с.л. захар
15 г желатин

За ягодовата заливка:
150 г ягоди
3 с.л. захар
5 г желатин

Начин на приготвяне

Смесват се смлените бисквити, разтопеното масло и меда. Разбърква се добре и сместа се разпределя на дъното на форма с подвижен ринг (24 см диаметър). Притиска се добре, най-удобно е с дъното на чаша. Тавичката се прибира в хладилника, за да стегне блата. През това време се приготвя крема. Желатинът се оставя да набъбне в около 50 мл вода. След това се разтваря на водна баня. Ягодите се почистват и заедно със захарта се пасират. Смесват се с киселото мляко. Опитайте сместа и ако прецените, добавете още захар. Добавя се желатина и се разбърква добре. Сместа се изсипва върху бисквитения блат и се оставя в хладилник за около два часа. За заливката се пасират ягоди заедно със захарта. Добавя се разтворения желатин. Вече стегналият йогурт крем се набраздява леко с вилица и върху него се излива ягодовата смес. Прибира се в хладилника около два часа или докато стегне напълно (най-добре е тортата да пренощува в хладилника).

Коментари