Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 ч.ч. брашно
1-2 ч.л. сол
1/2 ч.л. мая
1 и 1/3 ч.ч. топла вода

В голяма купа се смесват брашното, солта и маята. Прибавя се водата и се разбърква с дървена лъжица, докато се смесят всички съставки. Получава се „рошаво“ тесто. Не трябва да се меси или да се бърка дълго време. Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя за 6 до 12 часа. Тестото втасва до получаване на балончета на повърхността. Фурната се включва да загрява на 230°С, като вътре се слага голяма и дълбока тава за 30 минути. През това време тестото се изсипва върху набрашнена повърхност и с набрашнени ръце се разделя на 6 еднакви части. Внимателно се оформят топки. Покриват се с домакинско фолио и се оставят да починат, докато се нагрее тавата. Когато минат 30-те минути, тавата се вади от фурната, покрива се с хартия за печене. С набрашнени ръце на малко разстояние едно от друго се нареждат хлебчетата. Тавата се покрива с алумииево фолио и се връща във фурната за още 30 минути. След това фолиото се маха и хлебчетата се пекат още 10-15 минути – до получаване на апетитен загар.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче