Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
4 яйца
400 мл течна сметана ( желателно животинска)
50 г захар
100 мл плодов сироп (използвах домашен сироп от бъз)
100 г шоколад
плодове за украса- ягоди, малини, кайсии или по ваш избор

Разтопете шоколада на водна баня и разстелете 2/3 от него на съвсем тънък слой върху хартия за печене. Приберете го в хладилника да стегне. Разделете белтъците и жълтъците на яйцата. Разбийте много добре жълтъците със захарта до побеляване, като ги сложите на водна баня и леко ги загреете. Разбийте сметаната до твърди връхчета, а после и белтъците на сняг. Загрейте сиропа и го прибавете на тънка струя към белтъците. Смесете внимателно жълтъците, сметаната и накрая разбитите белтъци.

Пригответе си продълговата форма и я застелете със свежо фолио. Нарежете шоколада на 3-4 тънки плочки с размера на формата, по-лесно ще е, ако го направите, преди да е напълно стегнал. Редувайте във формата слой от сметановата смес с плочка шоколад, може да добавите по желание и парченца плодове по ваш избор. Приберете за няколко часа във фризер. Извадете малко преди сервиране, обърнете върху чиния за сервиране, украсете с плодове по избор и полейте с останалата част разтопен шоколад или с плодов сироп.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче