Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2/3 ч.ч. мариновани печурки
100 г шунка
3 яйца
1/3 ч.ч.олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
10 маслини
сусам за поръсване
масло за намазване на мъфините

Разбивам яйцата в купа с помощта на бъркалка. Пресявам брашното, добавям бакпулвера и разбърквам. Към сместа с яйцата добавям олиото и разбърквам добре. Нарязвам гъбките на малки парчета. Ползвах мариновани в буркан, нарязани на шайби. Шунката я нарязвам на малки парченца. Използвам обезкостени черни маслини, тях също ги режа на малки парченца. Ако нямате такива, можете да използвате с костилка, обезкостете и нарежете на дребно. Прибавям всички нарязани съставки при яйцата и олиото. После постепенно към сместа добавям и киселото мляко. Накрая добавям и брашното с бакпулвера. Разбърквам много добре. Брашното с примесения бакпулвер го прибавям постепенно. Намазвам си формата за мъфини с масло и посипвам леко с брашно. Използвах немско масло, с олио също стават добре, но с маслото са по–ароматни. Разпределям равномерно във формата и заглаждам леко с малка лъжица. Посипвам със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Вече опечени нареждаме в подходящ съд. Хапваме с кафе или айран. Добър апетит!

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче