Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. какао
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат

За заливката:

30 г масло
150 г карамелени бонбони

Пресяваме брашното. В киселото мляко шупваме содата за хляб. Смиламе орехите. В купа смесваме захарта с олиото. Добавяме шупналото мляко, постепенно добавяме брашното. После слагаме смлените орехи и какаото. Разбъркваме много добре.

Намазняваме голяма тава с олио и посипваме с брашно. Изсипваме сместа. Разстиламе равномерно, заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

В подходящ съд си начупваме всеки карамелен бонбон на 4 парчета, добавяме маслото. На водна баня разтопяваме маслото с карамелените бонбони. След като се опече сладкишът, още горещ, го мажем с карамелената смес равномерно, с помощта на нож и лъжица. Като поизстине, режем на ромбове.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче