Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти за крема:

6 пакетчета българско крема сирене
200 г захар
1 ванилия
4 яйца

Продукти за основата:

2 пакета бисквити
120 г меко масло
1 буркан сладко от боровинки

Изсипваме бисквитите* в блендер, за да се смелят много добре на трохи, не трябва да остават парченца. Размекваме маслото. В купа смесваме трохите от смлените вече бисквити и маслото и ги намачкваме с ръце. Получават се мазнички трохи. Изсипваме сместа във форма с ринг и ги разпределяме добре. Притискаме с ръце, за да се получи блат. Трябва да е равен и гладък.

В отделна купа намачкваме крема сиренето с вилица или с ръце. С миксер го разбиваме със захарта и 1 пакетче ванилията.

В отделна купа яйцата ги разбиваме до гладкост, но преди това си ги изкарвам за 15 минути на стайна температура, да не са студени при разбиването.

Образуваният крем, след като вече сме го разбили много добре, го нанасяме върху бисквитеният блат с помощта на лъжица и заглаждаме с щпатула. Печем в загрята фурна на 150 градуса  за 25-30 минути. Готов е, когато краищата са се стегнали.

Малко го оставяме да изстине. После го мажем с боровинковото сладко с помощта на лъжица. Внимателно заглаждаме. Слагаме го в хладилника да се изстуди за няколко часа.

* Бисквитите, които съм използвала, са за чийзкейк на българска фирма (2 бр. пакетчета бисквити, грамажът е 300-350 г).

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче