Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
125 г масло
2 яйца - големи
1 и 1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. пудра захар
пудра захар - за поръсване
50 г млечен шоколад
1 малък банан

Яйцата и маслото ги оставяме на стайна температура. Яйцата, които използвах са големи, домашни са и затова и кексът освен от маслото и банана придоби още по-жълтичък цвят. Маслото трябва да е достатъчни размекнато - ползвах немско масло 1/2 от 250 грама.

Маслото заедно с пудрата захар го разбиваме с миксер в дълбока купа продължително. В отделна купа разбиваме яйцата с миксер също много добре. Прибавяме яйцата към маслото и пудрата захар. Прибавяме към сместа и киселото мляко. Пак разбиваме. Пресяваме брашното. Смесваме брашното с бакпулвера, разбъркваме да се премеси добре и го добавяме постепенно към купата с продуктите, които вече разбихме. Объркваме добре всичко с лъжица. Режем на дребно с нож 50 грама млечен шоколад. Бананът го режем на малки парченца. Мажем формата за кекс с дупка с олио или с маргарин и посипваме с брашно.

Изсипваме сместа. Печем в загрята фурна на 180 градуса. След 6-7 минути го вадим от формата. Вече готов го обръщаме и слагаме в подходящ съд. Поръсваме го с пудра захар с помощта на цедка. Като изстине, леко го режем на парчета. Хапваме с кафе или сок.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче