Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
50 г какао на прах
360 г маскарпоне
50 г кафе
2 с.л. уиски
200 мл течна сметана
220 г бишкоти
40 г пудра захар

Сварява се силно кафе, като 50 мл кафе се залива с 340 мл гореща вода, а след това се охлажда. Прецеждаме го, след като се свари, за да отстраним утайката. Това можем да направим с помощта на цедка. В кафето се добавя уискито и се разбърква. Отделяме настрани да се охлади.

Докато течността се охлажда, маскарпонето го слагаме в дълбока купа. Маскарпонето го разбъркваме, колкото можем. В друга купа слагаме сметаната и пудрата захар и ги разбиваме много добре с миксер. Сместа трябва да е гъста. Маскарпонето и разбитата сметана с пудрата захар ги смесваме и ги разбъркваме много добре с шпатула.

В правоъгълна тавичка редим ред бишкоти, ред крем, ред бишкоти и ред крем. Трябва да завършим с крем. Изсипваме си кафето в подходящ съд. Всяка една бишкоти потапяме в изстиналото вече кафе бързо и внимателно, за да не се разпадне. Редим първия ред бишкоти. След това с помощта на лъжица нанасяме от крема равномерно и леко заглаждане. Пак потапяме бишкоти една по една и нареждаме. Нанасяме крем. Най–накрая поръсваме с какао с помощта на цедка.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче