Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
300 г какаови изрезки от блат
2-3 с.л мед

За крема:
800 мл прясно мляко
200 г ориз
3 жълтъка
1 ч.ч. захар
3 с.л. нишесте
1 желатин за желирания слой
300 г ягоди
150 мл сироп от рози
1 желатин
100 мл вода

Сварете ориза във вода. Отцедете го. Сложете 600 мл мляко заедно със захарта на котлона. Разбийте жълтъците с нишестето и останалото мляко. Прибавете ориза към млякото със захарта и оставете да поври десетина минути. След това, като бъркате непрекъснато, прибавете жълтъчната смес. Бъркайте докато се сгъсти пудингът. Добавете предварително накиснатия в малко вода желатин и разбъркайте. В купа натрошете блата и добавете меда. Разбъркайте, хубаво да се овлажни. Във форма с разкопчаващи стени сложете трохите и хубаво ги притиснете, за да оформите блат. Отгоре изсипете оризовия пудинг и загладете добре. Сложете тортата в хладилника да стегне за няколко часа. Нарежете ягодите на кубчета и ги разпределете върху стегналата се торта. В 100 мл вода накиснете желатина. След това го разтопете на водна баня и го прибавете към сиропа от рози. Разбъркайте добре и го изсипете внимателно върху ягодите. Върнете тортата обратно в хладилника за още 2-3 часа или докато се стегне напълно. За да преместите лесно тортата върху подходяща чиния, покрийте формата със стреч фолио.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче