Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За еклерите:
6 яйца
2 ч.ч. брашно
125 г масло
2 с.л. захар
500 мл вода

За крема:
6-7 добре узрели праскови
1 ч.ч. захар
100 мл сладкарска сметана
10 г желатин

За ваниловия крем:
250 мл прясно мляко
3 жълтъка
6 с.л. захар
1с.л. (с връх) брашно
1 бурбонска ванилия
10 г желатин

За сметановия крем:
200 мл сладкарска сметана
2 с.л. пудра захар
3 праскови

Декорация:
еклери
200 мл сладкарска сметана
2 праскови
конфитюр от праскови или кайсии
100 г млечен шоколад.

Направете еклерите като сложите в тенджера водата, маслото и захарта и след като заври добавите брашното при непрекъснато бъркане. Махнете от котлона и след 5 мин. добавете едно по едно яйцата, като разбивате с миксер докато се получи гладко и гъсто тесто. Поставете сместа в пош с широк и гладък накрайник и оформете еклерите в тава на разстояние един от друг. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване за 30-35 мин. През това време пригответе крема за еклерите като обелите и нарежете на кубчета прасковите и заедно със захарта сварите в тенджера за 10-15 мин. до омекване на плода. Пасирайте и след като се охлади леко добавете набъбналия в 50 мл студена вода желатин. Разбийте сметаната и внимателно добавете прасковената смес. Изпечените еклери напълнете с крема и подредете половината на дъното на форма с откопчаващ се ринг. Пригответе ваниловия крем, като разбиете всички продукти за него без желатина и сварите при непрекъснато бъркане. Добавете и към него един желатин, залейте еклерите във формата и приберете в хладилник за 15-20 мин., за да стегне. Направете сметановия крем, като разбиете сметаната с пудрата захар и добавите обелените и нарязани на кубчета праскови. Извадете тортата от хладилника и покрийте с целия сметанов крем. Украсете със сметана, останалите еклери, нарязаните на тънки филийки праскови. Намажете ги с четка от конфитюра и полейте еклерите с разтопения шоколад.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче