Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
6 яйца
125 г меко масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1 ванилия
100 г натурален шоколад

Глазура:
100 г шоколадов кувертюр
1/2 ч.ч. сладкарска сметана

Украса:
1 ч.ч. сладкарска сметана
малини
грозде или други плодове по избор

В голяма купа пресейте брашното и какаото, добавете ванилия, захар, яйца, масло, мляко и разбийте на ниска скорост с миксер до хомогенизиране на сместа. Накрая добавете нарязан на малки парчета шоколад и разбъркайте. Изсипете в намаслена и набрашнена форма за кекс и изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 мин. След като го извадите от фурната го оставете да изстине във формата. Направете глазурата, като разтопите кувертюра в сметаната на слаб котлон. Обърнете сладкиша в подходяща чиния и залейте с глазурата, а, след като се стегне, украсете с разбита сметана и плодове.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче