Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
250 г масло
200 г пудра захар
2 равни с.л. какао
1 ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.ч. кристална захар
2 ванилии
3 кафяви блата
1 пакетче готов крем за сладкиши (на "Доктор Йоткер").

За крема разбиваме маслото и добавяме пудрата захар. Сваряваме какаото с 200 мл вода и след като се охлади напълно, го прибавяме към масления крем. От кристалната захар правим светъл карамел, изсипваме го върху фолио и след като изстине, го натрошаваме в блендер (ако нямате, сложете го в два найлонови плика и с чук го натрошете на ситно) и го смесваме със смлените орехи. Получения крокан разделяме и една част прибавяме към масления крем и ароматизираме с ванилията, а другия оставяме да декорираме тортата.

Нарязваме блатовете на квадрати, изсипваме ги в дълбока купа и към тях прибавяме готовия маслен крем. Разбъркваме внимателно с голяма лъжица. Готовата смес изсипваме в тортена форма с подвижен пръстен. Заглаждаме отгоре и оставяме за една нощ в хладилника, за да може тортата да се стегне. След това махаме подвижния пръстен и украсяваме борда с останалия крокан, а отгоре с помощта на шприц украсяваме с готовия сметанов крем.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче