Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 с.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
1 с.л. оцет
около 500-600 г брашно (колкото поеме)
300 мл хладка вода
жълтък за намазване
сирене

В тава изсипваме хладката вода, в която разтваряме солта, захарта, олиото и оцета. Пресяваме брашното и замесваме гладко и меко тесто. Разделяме тестото на топки, които намазваме с олио или масло, завиваме във фолио. Оставяме 20 минути да се отпуснат.

Всяко топче разточваме на правоъгълник, поръсваме с олио и натрошено сирене и сгъваме на плик. Печем на 180 грaдуса до готовност

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче