Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За 1-ви (основен) блат:

300 г сурово тиквено семе
1 с.л. тахан
1 с.л. кокосово масло
2 с.л. мед
1 с.л. вода от портокалов цвят
100 г стафиди

За
2-ри блат:

500 г малини
200 г сироп от черен (бял) бъз
1 пакетче желатин

За
3-ти блат:

500 г маскарпоне
1 манго
1 с.л. мед

За
4-ти блат:

5-6 кайсии
1 плод карамбола
1 пакетче желатин
300 г лимончело (лимонов ликьор)


Блендираме съставките на основния блат, разпределяме го в тортен ринг, поставен върху чиния и го замразяваме за 30 минути във фризера. Нареждаме отгоре равномерно малините и заливаме с бъзовия сироп и разтворения желатин. Връщаме във фризера за още 30 минути.

Разбиваме добре маскарпонето, меда и мангото на парченца, разпределяме го равномерно в ринга и го връщаме за още 30 минути във фризера. Нарязваме кайсиите на половинки и карамболата на тънки резени, заливаме с ликьора и разтворения желатин. Оставяме тортата отново във фризера за поне още 30 минути.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче