Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кокосов флан - крем карамел с кокос и карамелизирано мляко

От Соня Шатева Соня Шатева

За 6-8 порции:
4 яйца
380 г (1 кутия) кондензирано мляко
250 мл прясно мляко
100 г кокосови стърготини
3-4 с.л. захар за карамела

В подходящ съд се приготвя карамел от захарта. Разпределя се в предвидените купички за печене. Яйцата се разбиват, към тях се прибавят кондензираното мляко, прясното мляко и накрая кокосовите стърготини. Разбърква се до хомогенност и се изсипва в купичките.

Десертът се пече на водна баня (купичките се поставят в тава с вода)  в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути до златист загар.
Изчаква се да изстинат и се обръщат преди сервиране. Сервират се с плодове или плодово желе.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче