Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 голям пакет бишкоти
250 г маскарпоне
200 г бял шоколад
250 г сладкарска сметана
200 г квасена сметана
100 г кокосови стърготини
няколко лъжици кайсиево сладко или друго
1 лимон
1/2 кг кайсии
1/2 кг ягоди
мляко за напояване на бишкотите


Приготвя се шоколадов ганаш от сладкарската сметана и шоколада, като в касерола се загрява сметаната и шоколадът се разтопява на слаб огън. Изстива напълно и се разбива с миксер. Добавят се заквасената сметана, маскарпонето, изцежда се 1/2 от лимона и се настъргва кората на целия лимон. Разбърква се гладък крем.

Тортата се реди в кръгла тава с откопчаване. Редят се бишкоти, кайсиево сладко и крем до изчерпване на количествата. Поръсва се с кокос , подреждат се плодовете, гланцират се със сироп от сладко.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче