Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
30 бишкоти за крема
400 г маскарпоне
300 мл сметана
1/2 ч.ч пудра захар
1 желатин за сиропиране
1 ч.ч кафе еспресо кафе
60 мл вино Марсала
2 с.л захар
банани
ягоди
сметана

Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне. Разбийте сметаната със захарта. В купа сложете маскарпонето и към него прибавете сметаната. Разбъркайте добре и добавете желатина, разтопен на водна баня. Направете кафето, разтворете захарта и към него прибавете виното. В продълговата форма за кекс отстрани наредете изправени бишкоти, като подрязвате от едната страна краищата (поставяйте ги с отрязаното нагоре, след като го обърнете да стои по-добре). Изсипете половината от крема и наредете бишкоти, като ги потапяте в кафето. Изсипете останалата част от крема и пак наредете бишкоти, потопени в кафе. Оставете формата в хладилника да стегне. Обърнете сладкиша в чиния и украсете с разбита сметана и плодове.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче