Свински врат с гъби и топено сирене

Категория: / Свинско
Време за приготвяне:
120 минути
от: Sonya Yordanovaна 26.05.2016г.

Продукти

1 кг свински вратни пържоли
250 г гъби печурки
50 г масло
10 броя топено сирене за тост сандвичи

За марината:

4 с.л. светъл соев сос
1 с.л. горчица
200 мл бира
1 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. джинджифил
черен пипер

За гарнитура:

1 кг картофи
50 г масло
сол
черен пипер
1/2 връзка наситнен копър

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата и сложете месото в нея поне за 2 часа. През това време обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Овкусете ги със сол и пипер, наредете ги във тава, сипете 1 к.ч. вода, нарежете отгоре маслото на малки парчета, завийте с алуминиево фолио и печете на 200 градуса с вентилатор за 30 минути.
Отстранете фолиото и печете още 15-20 минути до зачервяване. След като ги извадите от фурната, ги поръсете с наситнения копър.

Измийте гъбите, нарежете ги на филийки и задушете в маслото. В дълбока тава подредете пържолите, така че да се застъпват, като между тях слагате листове топено сирене и гъби. Завийте с алуминиево фолио и печете на 200 градуса 1 час, отстранете фолиото и печете още 30 минути.

Коментари