Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнено агнешко бутче

Сочно и вкусно

От Dobrinka Petkova Dobrinka Petkova
30’ Подготовка
2’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут (2.5 кг)
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 връзка спанак
  • 200 г гъби
  • 200 г ориз
  • девесил
  • розмарин
  • черен и червен пипер
  • сол
  • 1 кг картофи
  • 2-3 големи моркова
  • 250 мл бира

За намазване:

  • 100 мл олио
  • 1 ч.л червен пипер
  • 2 щипки черен пипер
  • 1 щипка розмарин

Начин на приготвяне: 

  1. В 2 с.л. олио задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориза и подправките.
  2. Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.
  3. Агнешкият бут се разрязва, така че да се получи "джоб". Полученият отвор се пълни с готовата плънка и се зашива с дебел конец.
  4. Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Посолете агнешкото и го намажете с получената смес.
  5. Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 ч и 30 минути – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето.
  6. Два часа, след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи. Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер червен пипер девисил розмарин бира моркови агнешко картофи спанак ориз зелен лук гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче