Питомен заек в гювеч

Категория: / С месо
Време за приготвяне:
180 минути
от: Vania Georgievaна 22.04.2016г.

Продукти

1 заек
1 кг картофи
7-8 стръка пресен лук
1 ч.ч. замразен грах
250 мл доматен сок
6-7 печурки
2 моркова
6-7 стръка джоджен
2-3 зърна бахар
2-3 дафинови листа
1 малка глава чесън
2 с.л. брашно
червен пипер
черен пипер
олио
сол

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо се посолява леко и поръсва с черния и червения пипер. Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. В голям пръстен гювеч се редят част от месото с малко олио, част от картофите, гъбите, моркова, граха, чесъна, лука и джоджена. Изсипва се доматеният сок и пак се реди от месото и останалите зеленчуци.

Наливат се около две чаши вода, в която е размито брашното, и се поръсва с малко олио. Гювечът се захлупва с капака и се пече около 2 часа на 160-180 градуса.

Коментари