2-3 стръка пресен лук
1 к.ч. чашка (85 г) ориз
1 к.ч. (65 мл) олио
1-2 жълтъка
3 с.л. (10 г) брашно
1 к.ч. (80 г) кисело мляко
черен пипер
червен пипер
кимион
сол
В олиото се запържва нарязаният лук. Прибавят се ситно нарязаният лапад и оризът, като се долива вода, колкото да покрие лапада и се оставя да поври, докато омекне лападът и се свари оризът.
Добавя се разбитото с малко вода брашно и ври още 5 минути. Към получената каша се прибавят подправките. Отделно се разбиват жълтъците с киселото мляко и сместа бавно се добавя към останалата част. След 5 минути ястието е готово.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност