Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 пиле
1 ч.ч. кафяв ориз
1 връзка пресен лук
1/2 ч.ч. стафиди
2 с.л. олио
50 г масло
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. джоджен
черен пипер
сол

За заливка:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
200 г настърган кашкавал

Измийте пилето и го нарежете. Аз лично отстранявам кожата с изключение на тази върху крилцата, за да не бъде много мазен бульона. Сварявате в подсолена вода и обезкостявате. По-едрите парчета месо нарязвате на малки късчета. В дълбок тиган/тенджера загрявате 2 с.л. олио и 50 г масло и задушавате наситнения лук, като добавяте малко от пилешкия бульон. След 5 мин. прибавете и ориза, който трябва да сте измили и накиснали във вода поне 1 час преди готвенето. Подправете с червен пипер, джоджен, черен пипер, сол, изсипете и стафидите, и периодично добавяйте бульон, като разбърквате до полуготовност на ориза. Прехвърлете сместа в тава, прибавете месото и долейте още 1 черпак бульон, сложете в загрята фурна на 180 градуса за 15мин. През това време разбийте яйцата с киселото мляко и настъргания кашкавал. Извадете и залейте ястието с млечната смес и върнете във фурната за още 15-20 мин. докато се получи златиста коричка.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче