Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кг зрели домати
стар чесън
2 патладжана
моцарела
риган
пресен босилек
200 г сирене
зехтин
1 ч.л. захар
кори за лазаня
чери домати за украса
сол и черен пипер на вкус

В тиган със загрят зехтин слагате наситнени 2 скилидки чесън. Оставяте го за минутка на огън, колкото чесънът да овкуси зехтина. След това слагате предварително настърганите зрели домати, добавяте захарта, овкусявате със сол и черен пипер на вкус. Оставяте го да ври, докато не се сгъсти сместа.

Междувременно нарежете патладжаните на кръгчета и ги посолете. Оставете ги така за 20 минути, за да се отдели горчивината. В блендер разбийте 2-3 скилидки чесън и 2-3 с.л. зехтин. След това измийте патладжаните, подсушете ги и ги полейте обилно със сместа от зехтин и чесън. Оставете така за още 20 минути.

В загрят грил тиган изпечете патладжана до омекване. Когато доматената смес и патладжанът са готови, вземете тавичка, в която ще печете лазанята. Сложете първо от доматения сос, отгоре подредете няколко от корите за лазаня. Върху тях наредете резените патладжан, надробете сирене, разпръснете малко от пресния босилек, полейте отново с доматения сос. След това отново покрийте с корите за лазаня. Повтаряйте това, докато не ви свършат патладжаните. Оставете си малко от доматения сос. При последното покриване с корите ги залейте добре с остатъка от соса и наредете кръгчетата моцарела върху тях.

Печете във фурна на 180 градуса с вентилатор. Когато моцарелата придобие златист загар, сложете чери домати върху лазанята и я оставете за още 5 минути във фурната. След това е готова за консумация.

* Вместо да правите доматен сос, винаги може да вземете готов от магазина - предлагат се много добри на основата на домати и босилек.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче