250 г царевичен грис
250 г пълнозърнесто брашно
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. морска сол
2 с.л. мед
1 с.л. куркума
200 мл вода
50 мл олио
Продукти за пестото:
1 връзка магданоз
150 г сурово белено тиквено семе
половин връзка копър
един стрък пресен чесън
100 мл зехтин екстра
настъргана кора и сокът на половин лимон
Начин на приготвяне на питата: продуктите се слагат в машина за хляб по реда на изброяване, включва се на 14 минути месене. Разточва се на тънко и се пече в загрята на 180 градуса фурна върху решетка за пица около 25-30 минути.
Начин на приготвяне на пестото: Блендират се твърдите съставки, добавят се зехтинът и сокът на лимона. След това се блендира още минута.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност