500 г сварено жито
5 клонки индрише
500 мл вода
3-5 с.л. ароматен мед
200 г орехи (конопено семе)
1 лимон (конкуати)
1 с.л. канела
2 с.л. натурално какао (локум, рожков)
1 ч.л. куркума
100 г сушени черници (годжи бери, червени боровинки)
2 с.л. кокосово масло (краве масло)
1 пак. желатин (агар-агар)
Разбъркваме житото с настърганата кора на лимона, 2 с.л. мед и останалите съставки, натъпкваме плътно в тортена форма и я слагаме във фризера за 30-40 минути. През това време приготвяме запарка от 4 клонки индрише и водата за 10 минути, прецеждаме, добавяме сока на лимона, 1 с.л. мед и разтворения в малко течност желатин.
След като чаят се охлади, го изливаме внимателно върху житото, украсяваме с пресни листенца индрише и връщаме във фризера за още 60 минути.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност