Десерт ”Аврора”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
90 минути
Аватарот: Станислава Белоевана 10.03.2016г.

Продукти

Продукти за 10 порции:

500 г компот от боровинки
5 с.л. сироп от черен бъз
1 пак. желатин
6 с.л. пшеничен грис
8 с.л. вода
250 г компот от дренки
100 г сурови счукани бадеми
2 с.л. мед
2 с.л. кокосово масло
1 ч.л канела


Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря в 100 мл сок от боровинков компот на водна баня до избистряне, добавя се останалият компот и бъзът, налива се в подходяща форма и се оставя да стегне във фризера за час.

През това време на слаб котлон варим гриса и водата при непрекъснато бъркане с дървена лъжица за 10 минути, добавяме компота от дренки и варим още 5-7 минути. Добавяме меда, мазнината, бадемите и канелата, разпределяме в подходящи формички и оставаме да се охлади напълно. Поставяме желето върху гриса и гарнираме с листенца прясна мента.

Коментари