1,2 кг картофи
1/2 връзка копър
100 г масло
сол
За втори пласт:
250 г рулца от раци
125 г сладка царевица
125 г кубчета ананас
250 г майонеза за салати
бял пипер
сол
200 г шунка/филе слайс
За намазване и украса:
400 г крема сирене
пъдпъдъчи яйца
чери домати
копър
магданоз
пера пресен лук или друго по ваш избор
Картофите се обелват, нарязват на едри кубчета и се сваряват. Отцеждат се от водата и се намачкват с маслото и солта, добавя се наситненият копър.
След като се охлади, във форма за торта с подвижно дъно се прави първият пласт с 1/2 от картофеното пюре. Отгоре се подрежда шунката, а върху нея се прави дебел пласт от предварително смесените и нарязани рачешки рулца, царевица, ананас, майонеза, пипер и сол. Третият пласт е от останалото картофено пюре.
Тортата се слага в хладилник за 30минути, отстранява се рингът на формата, намазва се от всички страни с крема сиренето и се украсява.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност