Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 вида брашна равни количества - бяло тип 650, бяло тип 1150 и пълнозърнесто
1 суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
200 г топла вода за замесване на тестото
100-150 г кашкавал
лук
доматен сок
чесън
гъби
морков
сол
захар
босилек
риган
мащерка
магданоз
черен пипер

В 50 мл вода се разтваря маята с захарта, солта и зехтина. След това се замесва тестото и се оставя да втаса в загрята фурна на 50 градуса, покрито с фолио. В намазнена с масло тавичка се разстила готовото тесто, като се оставя да се надигне още малко. След това се изсипва върху тестото приготвеният доматен сос, като в него сме сложили лук, чесън, морков на ситно, нарязани на ситно гъби и подправки - сол, захар, босилек, риган, мащерка, магданоз и черен пипер.

В края на изпичането на блата със соса настъргваме кашкавала. Може да сложите и всякакви други продукти, които имате в хладилника и са по ваш вкус.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче