Качамакът на Дани

Категория: / Постни
Време за приготвяне:
60 минути
от: Даниела Кърлежова-Мавродийскина 23.02.2016г.

Продукти

500 г царевичен грис
1-2 глави стрит чесън
100 г маслини без костилка - нарязани на дребно
100 г сушени домати (предварително накиснати във вода)
100 - 150 г раздробено бяло сирене
чубрица
черен пипер
сол
червен пипер

Начин на приготвяне

В тиган задушаваме до златисто лука, и към него прибавяме чесъна. След това се прибавят маслините, нарязани на дребно, предварително накиснатите и нарязани сушени домати. Прибавят се подправките и се отстранява от огъня.

Слагаме вода на котлона да заври. След като водата заври, се прибавя приготвената плънка и след това се изсипва царевичният грис и се бърка, докато се сгъсти. В тава (предварително намазана с мазнина) се изсипва царевичната смес. Отгоре се поръсва натрошеното сирене, докато сместа е още топла, и в тиган се запържва червеният пипер, който се изсипва върху сиренето. Така приготвения качамак се запича на фурната до зачервяване.

Коментари

Последно от: Даниела Кърлежова-Мавродийски

Пица Качамакът на Дани Постна гозба на Дани