Мъфини с моркови

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
40 минути
от: Мая Тинкърбелна 22.02.2016г.

Продукти

За дузина:

1 разбито яйце
60-80 г захар
350-380 г настъргани моркова (2 малки моркова са равни на стотина грама)
200 г кисело мляко
2 щипки сода бикарбонат
около 200 г фино брашно (пресято)
1 ч.л. канела на прах, може и повече
непълна с.л. олио или зехтин

Начин на приготвяне

Разбъркваме продуктите добре с лъжица, като накрая слагаме по малко от брашното. Гъстотата трябва да е като за кексово тесто - подобно на кашичка.

Изсипваме тестото в незалепващи форми за кексчета и печем в предварително загрята до 180 градуса фурна. Между 14-16 минута от печенето изключваме фурната. Мъфините остават още няколко минути, без да отваряме фурната, за доизпичане. След това 1-2 минути си "почиват" на отворена врата на фурната. Най -добре е да изчакаме още десетина минути, преди да ги извадим от формите.

Коментари