печена чушка
царевица
маслини
орехи
ленено семе
Дресинг:
зехтин
сок от 1 лимон
хималайска сол
Китайското зеле се измива старателно и се накъсва на едри парчета. Чушката се нарязва на тънки жулиени, орехите – на по-големи парченца. В подходяща купа (желателно е да е стъклена – отстрани се виждат отделните пластове и цветова гама) се слагат последователно китайско зеле, наръсва се печена чушка, царевица, маслини, орехи и ленено семе. Така до свършване на продуктите, които се редят на няколко пласта.
Преди сервиране салатата се овкусява с дресинг, приготвен от зехтин, лимонов сок, хималайска сол и мед.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност