Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2 пакета готови какаови блатове
1 л сладкарска сметана
400 г течен шоколад

За сиропа:

500 мл вода
300 г захар

Разбиват се 800 г от сладкарската сметана до получаване на гъста пухкава смес. Към сметаната се добавя течният шоколад и се разбърква добре. Останалото количество сметана (200 г) се разбива в отделен съд, така че да стане гъста консистенция.

Сварява се захарен сироп от 500 мл вода и 300 г захар. Оставя се сиропът леко да се охлади. След това започваме да редим тортата. Поставя се блат, сиропира се, намазва се с крема с течния шоколад. Процедурата със сиропирането и намазването с крем е една и съща за всичките 6 блата. След като ги наредим, заглаждаме крема на тортата и я подготвяме за украсяване.

За украса се използва останалият ни шоколадов крем и сметаната, която сме разбили в отделен съд. По желание може тортата да се украси с плодове, кокосови стърготини, цветни пръчици и др. При моята украса съм използвала единствено кремове и шприц с различни накрайници. Ограничения при украсяването на тортата няма, единствено въпрос на фантазия и вкус е да сътворите своето сметаново вълшебство.

Добре е да оставите направената торта да отлежи известно време в хладилник (поне 2 часа, а най-добре 6). Така вкусовете и ароматите ще се слеят.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче