Постна гозба на Дани

Категория: / Зеленчукови
Време за приготвяне:
60 минути
от: Даниела Кърлежова-Мавродийскина 21.02.2016г.

Продукти

2 глави лук, нарязани на полумесеци
2-3 скилидки чесън, стрит
2 моркова, нарязани на кубчета
2 зелени чушки, нарязани на ленти
200 г гъби, нарязани на ленти
2-3 картофа, нарязани на кубчета
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
магданоз
чубрица
лют червен пипер
1 ч.ч. булгур, предварително измит
1 ч.ч. ориз, предварително измит

съотношение – на една чаена чаша от ориза (или булгура) се слага 3 и половина чаена чаша вода.

Начин на приготвяне

Лукът се задушава и към него се прибавят стритият чесън, морковите, чушките, гъбите. Всичко се задушава под капак за 15 минути. Прибавят картофите на кубчета, няколко минути се запържват и се добавят измитите булгур и ориз. Ястието се оставя така за няколко минути и след това се слагат червеният пипер, доматеното пюре, подправките. Добавя се водата и се оставя да къкри около 10-15 минути. Ястието се изсипва в тава и се пече на умерена фурна (180-200 градуса) до готовност (докато изври водата).

Коментари

Последно от: Даниела Кърлежова-Мавродийски

Пица Качамакът на Дани Постна гозба на Дани