Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кутия канелони (30 броя)
500 г кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
босилек
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
олио
кашкавал

За доматения сос:
600 мл доматено пюре
100 мл течна готварска сметана
3 скилидки чесън
босилек
черен пипер
сол


Нарежете лука и чесъна и задушете за кратко. След това добавете каймата и разбъркайте, докато стане на трохи. Прибавете подправките и отстранете от котлона. За доматения сос изсипете доматеното пюре в тенджера с малко олио и го оставете да кипне. Когато е кипнало, изсипете сметаната и чесъна. Накрая подправете с черния пипер, солта и босилека. За канелоните - не е нужно да ги варите предварително, защото омекват и доста по трудно се пълнят.

Започнете да ги пълните със сместта, като използвате малка кафена лъжичка и така напълнени ги редите в тавичка легнали. Накрая ги заливате с доматения сос, като всички канелони трябва да са добре покрити, за да могат да се сварят хубаво. Покривате ги с алуминиево фолио и печете на 200 градуса за около 30-40 минути. Когато са готови, настържете кашкавала и запечете отново за кратко. Стават страхотни, да ви е сладко :)

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче