Супа със зеле и пилешко

Категория:
Време за приготвяне:
50 минути
от: Петя Ценкулована 13.01.2016г.

Продукти

бялото месо от една кокошка (предварително сварено)
250 г кисело зеле
1 к.ч. (около 50 мл) олио
3 моркова
1 картоф
1 ч.ч. ориз
2 броя пилешки бульон (на кубчета)
1 к.ч. смлени домати
1 глава червен лук

Начин на приготвяне

Предварително свареното бяло месо се нарязва на парченца и се накълцва (като за каша) Киселото зеле и зеленчуците (картоф, моркови, лук, а по желание може да се добавят и чушки и целина) се нарязват на дребно и се слагат в тенджера с вода. Оризът се измива и се добавя към тях. Съставките се варят около 30 мин.

След като мине половин час, се добавят доматите, олиото и кубчетата пилешки бульон. Разбърква се и се прибавя накълцаното месо. Супата се оставя да ври за 15 минути (времето за варене зависи и от силата на печката). Може да се прибавят още подправки - например супена лъжица червен пипер, и да се застрои с едно яйце.

Коментари

Последно от: Петя Ценкулова

Супа със зеле и пилешко