Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 какаови блата (1 яйце,1/2 ч.ч. захар,1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.л.какао за блат)
4 яйца
700 мл прясно мляко
1,1/2 ч.ч. захар
2 с.л. брашно с връх
3 броя желатин (по 10 г)
3 ванилии 
3 с.л. какао
1 ч.ч. натрошени орехи
3 банана

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме с половината захар на твърд сняг. Жълтъците разбиваме с част от млякото, брашното и ванилията. Прибавяме към затопленото мляко, в което сме сложили останалата захар и варим до сгъстяване. Накисваме желатина с 200 мл вода и го разтваряме на водна баня. Прибавяме го към крема, след като е леко охладен. Оставяме да поизстине, като разбъркваме от време на време.

Внимателно смесваме с разбитите белтъци. Разделяме сместа на три части. В първата добавяме натрошените орехи. Втората разделяме на две и едната част прибавяме към третата. Оцветяваме с какаото (бялата смес трябва да остане най-малка).

В тортена форма слагаме блат. Изливаме сместа с орехите. Поставяме втори блат, намазваме с кафявата смес и поставяме в кръг бананите. Изливаме останалата какаова смес, като оставяме малко за декорация. Поставяме и третия блат и започваме да редуваме бялата и кафява смес, като сипваме с лъжица в средата. Правим прорези с дървен шиш. Тортата трябва да престои няколко часа, преди да се свали борда на формата.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче