1 тиквичка
1 буркан домати
3 с.л. олио
сол
захар
черен пипер
магданоз
100 г кашкавал
Сваряват се макароните в подсолена вода и се отцеждат. В тиган се загрява олио, задушаваме тиквичката, нарязана на кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се нарязаните домати, разбърква се и овкусяваме със сол и малко захар за премахване на киселия вкус.
Къкри на тих огън, докато се сгъсти, като се разбърква периодично. Готовият сос с тиквички се сипва при макароните и се разбърква с нарязан магданоз. Сервира се поръсено с настърган кашкавал.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност