Торта ”Наполеонка”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
50 минути
от: Denica Atanasovaна 11.01.2016г.

Продукти

1 пакет бутер тесто
5 яйца
1 л прясно мляко
8 с.л. брашно с връх
1 ванилия
20-30 г кокос
половин нар
пудра захар

Начин на приготвяне

С кръгла форма за торта или тавичка изрязваме от бутер тестото кръгове. Печем ги до готовност и ги оставяме да се охладят. Когато са напълно студени, с нож за хляб ги разрязваме по средата. Останалите парченца от бутер тестото също се изпичат.

Крема: Това е традиционен крем с яйца, мляко и брашно. Първо млякото се слага на котлона да заври. През това време жълтъците се разбиват със захарта и се прибавя размитото с малко вода брашно. Накрая тази смес се добавя на тънка струя към горещото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Белтъците се разбиват с миксер на сняг. Когато кремът леко се охлади, малко по малко се добавят белтъците към него и се бърка непрекъснато.

В чиния се нареждат блат, крем и така до готовност. Накрая останалите парчета от бутер тестото се ронят на трохи и се покрива тортата. Може да я поръсите със пудра захар, кокос и нар.

Коментари