Крем ”Ванилия” с лимончело

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
30 минути
от: Aneliq Terzievaна 10.01.2016г.

Продукти

1 л прясно мляко
4 яйца
10 с.л. захар (кристална)
7 с.л. брашно
1 пакетче ванилия или семената от една шушулка
100 мл лимончело (класически италиански ликьор)

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме брашното и малко от млякото. После бъркаме, докато се получи гладка каша. Накрая прибавяме ванилията и лимончелото. Останалото мляко (около 900 мл) слагаме на котлона, докато се загрее добре.

Малко преди да заври, го дърпаме от котлона и добавяме хомогената смес от другите продукти. Връщаме на котлона и разбъркваме енергично, докато сместа заври и се образува плътен крем. Отстраняваме от котлона. Разпределяме крема в подходящи купички/чашки и украсяваме по желание. Поднасяме го охладен.

Коментари