Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
булгур - 50 - 100 г
домати - 300 г
магданоз - 4 връзки
лимони - сокът на един
зехтин - 3 с. л.
чесън - 1 скилидка (може и стрък пресен)
сол

Количеството булгур е в зависимост дали искате диетичен вариант на салатата или хранителен. Накиснете булгура в 300 мл гореща вода, която обаче не е вряла. Сипвайте водата на малки порции, като бъркате. След всяка порция слагайте капака за няколко минути и после доливайте пак. Kогато булгурът омекне, спрете да доливате вода. Сложете капака, за да се запари. Смесете в салатена купа зехтин, сока на лимона и сол на вкус. Скълцайте магданоза и сипвайте при дресинга, като разбърквате. Ситно нарежете и доматите, които трябва да са зрели, но твърди. Прибавете и булгура, и счукания чесън. Добре разбъркайте и добавете по желание сурови слънчогледови семки. Табулето трябва да престои час в хладилника.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче