Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2-3 броя изчистена пъстърва
1 лимон
2 глави лук или 1 връзка пресен лук
3-4 стръка пресен магданоз
2-3 стръкчета розмарин
2-3 стръка копър
подправка за риба на вкус
черен пипер на вкус
зехтин
50 мл бира
50 г смлени орехи

Ще ви трябва и алуминиево фолио.

Пъстървата се измива и намазва със смес от бирата и подправката за риба. По средата се пълни с нарязани шайби лимон и лук. Добавят се ореховите ядки. Подправя се със скълцания магданоз, копър и розмарин. Овкусява се с черен пипер на вкус, след което се наръсва хубаво със зехтин. Завива се във фолио и се запича в предварително загрята фурна около час. Непосредствено преди изваждането от фурната (15 минути), се разгъва от фолиото, за да се позапече малко. Гарнира се със салата от варени картофи или зеле и моркови.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче