Супа с пилешки бутчета и зеленчуци

Категория: / Пилешко / Супи
Време за приготвяне:
40 минути
от: Rusiana Mihaylovaна 07.01.2016г.

Продукти

2 пилешки бутчета
1 глава лук
1 морков
1-2 по-меки домата
1-2 средни по големина картофа
1 шепа фиде
сол и черен пипер на вкус
4-5 стръка пресен магданоз
1-2 стръкчета керевиз

За застройката:
2 жълтъка
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. брашно

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват добре и се нарязват на парченца. В голяма тенджера се слагат около 2-2.5 литра вода и една, две щипки сол. Добавят се парчетата пилешко и се оставя да ври, като се отстранява пяната по време на варенето. След това, ако е необходимо, бульонът се прецежда. Лукът, морковът и картофите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към врящия бульон. Разбърква се, след което се добавят и рендосаните домати. Опитва се на вкус и ако е необходимо се подправя с още сол. Добавя се и черният пипер. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност на зеленчуците. Добавя се шепа фиде 5 минути преди да се свали от котлона, след което супичката се подправя с накъсаните магданоз и керевиз.

След като поизстине малко, се прави застройката. Яйцата се разбиват с киселото мляко и брашното. Към тях се прибавя 1 черпак със супа и се разбърква добре. Застройката се връща на тънка струйка в тенджерата, като се разбърква постоянно. Сервира се топла, гарнирана с люти чушки или сухар по желание.

Коментари