Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свински джолан с картофи в гювеч

От Violeta Mateva Violeta Mateva

1,5 кг картофи
1 голям свински джолан с кост
2 глави стар лук
2 моркова
1 ч.ч. червено вино
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер 
1 с.л. масло за намазване на джолана 

Картофите, морковите и лукът се почистват и нарязват на едри парчета. Поставят се на дъното на глинен съд и се поръсват със сол, черен пипер, чубрица и скилидки чесън.

Свинският джолан се намазва с разтопено масло, сол, черен и червен пипер и се поставя отгоре на картофите. Заливаме с 1 ч.ч. червено вино и 1 ч.ч. топла вода. Отгоре се покрива с алуминиево фолио, затваря се с капака и се слага в студена фурна на най долно ниво.

Печем около 2 часа и половина, като към края се свалят фолиото и капакът, и се връща във фурната да се запече за хрупкава коричка. Поднасяме нарязано на порции с резен лимон и пресен магданоз.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче