Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 глава червен лук
2 тиквички
6-7 мариновани червени чушки
2-3 скилидки чесън
пресен копър
2-3 с.л. олио 
100 г майонеза
150 г йогурт (10% масленост)
1-2 с.л. брашно
сок от половин лимон

Тиквичките се измиват, подсушават и нарязват на колелца. Осоляват се и се овалват в брашното. Изпържват се в сгорещеното олио. Изцеждат се от мазнината и се оставят встрани. В останалата мазнина се запържват нарязаните на ситно мариновани червени чушки и накълцаните скилидки чесън. Добавя се сол и черен пипер на вкус, както и накълцан пресен копър.

Разбърква се, след което се добавят нарязаните на полумесеци лук и тиквички. Добавя се сокът от лимона, разбърква се отново и се сваля от котлона. Оставя се сместа да се охлади добре. Едва тогава се добавят майонезата и йогурта. Разбърква се хубаво и отново се прибира на хладно.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче