Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за блатовете:
6 яйца
240 г захар
240 г пшенично нишесте
180 мл олио
2 ванилии

за крема:
1 пудинг ванилия
4 с.л. захар
350 мл + 50 мл шампанско
2 яйца
1 желатин
250 мл сметана
50 г сладко от ягоди или малини

за декорация:
150 мл сметана
100 г бял шоколад
4-5 целувки

Разбийте яйцата до побеляване. Към тях добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Пресейте нишестето с ванилиите и започнете да го добавяте постепенно към сместа, като редувате с олиото. Завършете с нишестето.

Разделете сместа на две части. Изсипете в 2 форми (24-26 см), покрити с хартия за печене. Печете на 180 градуса до готовност (около 20 минути). Оставете да се охладят върху решетка. Сложете 350 мл шампанско на котлона да заври. В купа смесете пудинга със захарта и 50 мл шампанско.

В друга купа разбийте яйцата със захарта. Първо сипете врялото шампанско при пудинга, като постоянно разбърквате. След това изсипете сместа при яйцата, бъркайки, и върнете обратно в тенджерата на котлона. Бъркайте, докато се сгъсти.

Изсипете готовия крем в плитка чиния, покрийте го със свежо фолио и оставете да изстине. Разбийте сметаната и към нея на части, добавете изстиналия крем. Прибавете и желатина (предварително накиснат в малко студена вода и след това разтопен на водна баня).

Сглобяване на тортата: разрежете единия блат на две части и поставете едната в ринг за торти. Намажете го обилно със сладкото и покрийте с втората част. Изсипете 2/3 от крема и покрийте с втория блат. Изсипете останалата част от крема, загладете добре и сложете в хладилника да стегне. Извадете тортата, махнете ринга и измажете цялата торта с разбита сметана.Отстрани облепете с настърган шоколад, отгоре с шприц направете розички от сметана. Поръсете с натрошени целувки и едро настърган шоколад.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче