Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за блата:
200 г масло
130 г захар
4 жълтъка
200 г брашно
150 г смлени орехи
1/2 пакетче бакпулвер

за крем слоя:
650 мл прясно мляко
4 с.л. с връх брашно
4 жълтъка
5 с.л. захар
2-3 ванилии

за третия слой ябълки:
1,5 кг ябълки, обелени и настъргани
5-6 с.л. захар
1 ч.л. канела

за четвъртия белтъчен слой:
8 белтъка
16 с.л. захар
150 г орехи

Обелете и рендосайте ябълките, посипете със захар и ги сложете на котлона. Бъркайте и оставете да поврат 10 минути. Махнете от котлона и добавете канелата.

За крема: разбийте жълтъците със захарта, добавете брашното и 100 мл мляко -  да стане на гладък крем. Другото мляко сварете и при непрекъснато бъркане добавете към него яйчената смес. Бъркайте да се получи хубав гладък крем. Махнете от котлона и сложете ванилиите.

За блата: разбийте мекото масло със захарта, добавете жълтъците и брашното (може да бъркате с миксер, като използвате бъркалките за тесто). Накрая сложете и орехите, като бъркате с шпатула или с ръка. Получава се меко тесто.

Разстелете тестото в дълбока тавичка с размери 23-32 см, в която сте сложили хартия за печене. Разстилането става с ръка, за по-лесно може да си набрашните дланта. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Извадете и разпределете крема равномерно навсякъде. Върнете във фурната за още 10 минути, като намалите температурата на 150 градуса.

През това време разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Добавете захарта лъжица по лъжица и разбивайте до получаването на меки връхчета. Сложете орехите и бъркайте с шпатула леко, за да не спадне сместа. Като минат 10 минути, след като сте сложили крема във фурната, извадете и разпределете ябълките, върху тях сложете белтъчния сняг. Може с лъжица да направите вълни. Върнете във фурната на 120 градуса около 50 минути, за да се получи хрупкава коричка.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче