7-8 ябълки
150 г захар
100 г орехи
канела
пудра захар
масло
Рендосайте ябълките в дълбок съд. Без да изстисквате сока от тях, добавете захарта, канелата и смелените орехи и разбъркайте всичко. След това сложете една кора и отгоре сложете от ябълките, като покриете добре. Сложете и няколко парченца масло. Завийте кората, но не като за баница, а два пъти по-широко.
Направете още няколко кори, докато имате смес. Накрая ги сложете в тава, отгоре сложете масло, продупчете с нож на няколко места и изпечете на предварително загрята на 200 градуса фурна, докато порозовее отгоре.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност